Vad stickar du på?

Just stickar jag på en fantasitröja, dvs en tröja där jag plockar fina mönster från olika böcker och tidningar. Bakgrunden till att det blev just en fantasitröja var att jag hade 10 påbörjade nystan av Rauma Finull som jag vill använda till något.

Grunden till min tröja,kommer från Maja Karlssons härliga bok ”Sticka Svenska mönster” en bok som inte bara innehåller mönster utan även en massa olika mönsterbårder från olika län. Som hittat om man vill göra en fantasikofta!

Mönster som jag följer heter Hulda, och har en jätte vacker stjärnslinga på oket som jag tänkte göra så att alla minskningar blir rätt.
Men nu när jag snart är färdig med bålen så inser jag att jag nog har mer användning för en kofta än en tröja, så det blir att klippa upp den. Det har jag aldrig gjort så det kan jag säkert som Pippi brukar säga 😉

Jag har inte stickat så mycket mönsterstickning innan och det märks för jag stickar fastare och fastare, så min kofta kommer få en A-linje, vilket jag är väldigt nöjd med! Så ibland kan det felaktiga bli riktigt rätt!
På äpplebården som kommer från boken #tantulltussockor kommer det att finnas ett äppleskrutt 😉 för jag missade 3 maskor på ett varv och då blev det bara ett halvt äpple. Men eftersom jag inte gillar att varken repa upp eller sticka baklänges så lät jag det vara så. Det är ju trots allt en fantasikofta 😉

 

Den här sjalen är det första som jag stickade 2011. Jag började på stickcafé på våren 2010 och då hade svärmor lärt mig att virka. Damerna på cafét undrade när jag skulle börja sticka, och då svarade jag efter jul, det var ju lååångt dit ;). När julen kom och gick och jag inte började sticka så tog Britt-Marie med sig garn och stickor och Eva lärde mig.
Jag bestämde mig redan från början att inte bry mig om fel och tappade maskor, så det finns några stora hål i min sjal. Men jag är oerhört stolt över den och jag använder den ibland.

 

Boken ”Sticka Svenska mönster” av Maja Karlsson kostar 279 kr.
Boken #tantulltussockor kostar 329 kr
Vi har 45 färger i Rauma finull, ett nystan kostar 45 kr, och innehåller 50 g och är 175 m långt.